Műanyag- és fa nyílászárók

88/400-142 - 70/364-1962
info@panoramaablak.com

replika órák replicas relojes rolex replika replica watchesPárkányok, könyöklők

Az ablakpárkány a belső berendezés kialakításának szerves része -akár virágok vagy dísztárgyak kialakítására szolgál, akár egyszerűen az ablak dekoratív kiegészítője: stabilitását, tulajdonságait és formatervezését tekintve magas követelményeknek kell megfelelnie.

Anyagát tekintve:

  • műanyag (különböző színben, méretben)

A fóliabevonatú műanyag kiváló anyagtulajdonságai, mint például a

hő- és fényállóság, nedvességgel, és a háztartásban szokásos tisztítószerekkel

szembeni ellenállóképesség hosszú élettartamot biztosítanak.

Ezen túlmenően nagyon könnyen gondozható, és nem kényes. Valamint

könnyen és gyorsan beépíthető. 

Az ablakpárkány egyszerű vágással méretre szabható, ezáltal rugalmasan

igazodik az egyéni beépítési körülményekhez - új és felújított épületek esetén egyaránt.

  • alumínium (különböző színben, méretben)

Külső alumínium párkány alapszíne fehér (RAL 9016), felár ellenében RAL színskálából választható színben is rendelhető!

  • műkő-gránit termékek

Ablakkönyöklőnek alkalmazhatunk kemény mészkövet, márványt, illetve gránitot.
Kültérre a legtartósabb megoldás, ha gránit könyöklőt választunk.
Natur all anyag!

 
A hőszigeteléssel szemben támasztott egyre magassabb elvárások miatt, valamint a ma már jól megoldott külső épületszigetelésből kifolyólag a figyelem a hőveszteséget és nedvesedést illetően azokra az ún. hőhidakat jelentő pontokra irányul, melyek pl. az ablak és a falazat kapcsolódásánál keletkezhetnek. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a csatlakozási pontok meleg-ágyai lehetnek a pangó víznek ill. a penészgombáknak. Ezért rendkívűl fontos az előírt építési normák, valamint az ide vonatkozó épületfizikai szabályok betartása. A kőpárkányok azon túlmenően, hogy rendkívűl tartósak és igényes megjelenésükből kifolyólag esztétikai jelentőséggel bírnak a ház szempontjából nagyon fontos funkciót is ellátnak. Gyakran tapasztalható a gyakorlatban, hogy az ablakokat beépítik, majd hosszú hetek,<a href="http://www.viporak.com">replika órák</a> sőt hónapokon át nem kerülnek fel a párkányok, pedig a beépítésnél használt PU habot szinte már porrá égette a nap sugárzása, amiről egy óvatos kézmozdulattal akár meg is győződhetünk. Ezért rendkívül fontos, hogy a vízszintes ablakkávára csapódó, illetve az ablakokról szintén ide csurgó esővizet szakszerűen – megfelelő párkányozással- elvezessük. A külső ablakkönyöklőt alapvakolás után, színezés előtt, készre vakolt alsó illetve oldalsó káva esetén célszerű 5°-os lejtéssel és a külső falsíkhoz képest 30-40 mm-es túllógással beépíteni. Amennyiben a ház télre nem éri el ezt a készültségi fokot, abban az esetben is mindenképpen javasolt, hogy télire felkerüljenek a megfelelően előkészített kávákra a külső könyöklők, hogy ne vizesedjenek fel a falak, ami későbbi penészedéshez vezethet. Rendkívül fontos a jól szigetelő kávacsatlakozás.
Beépítési útmutató:
Színminták:
A teljes szín- illetve mintaválaszték megtekinthető a bemutatótermünkben kiállított NaturALL® mintaállványon.

A bemutatott és az eredeti színek között előfordulhat esetleges eltérés. Kérjük, hogy megrendeléskor a végleges színválasztás a mintaállványon elhelyezett színminták alapján történjen. A NaturALL® termékek természetes kőzetből készülnek, mindegyik egyedi darab. Ebből következően a mintától való színeltérés -mintázatban és árnyalatban- megengedett. A kövek felületén előforduló repedésszerű jelenség, az un.<a href="http://www.replicas-reloj.es">replicas relojes</a> kvarcér a termék minőségét nem rontja.